Hakuohjeet

Hakuohjeet

Hallintotieteiden yhteisvalintaan haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 15.-30.3.2023 (päättyy klo 15.00)

Voit hakea yhteishaussa 1-6 hakukohteeseen. Hakukohteet on asetettava ensisijaisuusjärjestykseen. Hallintotieteiden yhteisvalinnassa voit hakea samoilla valintaperusteilla ja valintakokeella molempiin yliopistoihin tai vain toiseen.

Hakulomakkeella sinulta kysytään, osallistutko valintakokeeseen Vaasassa vai Tampereella. Sinun tulee hakea siihen yliopistoon, jossa aiot osallistua valintakokeeseen (esim. jos haet vain Tampereen yliopiston hallintotieteisiin, et voi tehdä koetta Vaasassa).

Varmista, että täytät hakemuksen loppuun saakka. Hakemus tulee lähettää viimeistään viimeisenä hakupäivänä klo 15.00 mennessä. Hakemuksen täyttämisen jälkeen voit tulostaa tai tallentaa hakulomakkeen.

Tutustu yksityiskohtaisiin hakuohjeisiin Opintopolussa.

 

Hakemuksen liitteet

Mahdolliset vaadittavat liitteet ladataan Opintopolussa hakemukselle. Jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon 1990 tai sen jälkeen (myös hakukeväänä), sinun ei tarvitse ladata hakemukselle liitteitä.

Seuraavia tutkintoja suorittaneiden tulee liittää hakemukselle tutkintotodistus mennessä:

  • suomalainen ylioppilastutkinto ennen v.1990
  • International Baccalaureate -ylioppilastutkinto*
  • European Baccalaureate -ylioppilastutkinto*
  • Reifeprüfung-/ DIA-tutkinto*
  • Ammatillinen perustutkinto ennen v.2017*
  • Ulkomainen tutkinto, joka suoritusmaassaan antaa kelpoisuuden vastaaviin yliopisto-opintoihin*.

*) Jos valmistut hakukeväänä, toimita liitteiden toimituspäivään (6.4.2023) mennessä kopio opintorekisteriotteesta tai muusta väliaikaisesta arvioinnista (IB-lukiolaisilla predicted grades -arviosta) sekä lopullinen tutkintotodistus 14.7.2023 (IB- ja EB-tutkinto) mennessä.

Huom! Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyjä koskevat hakemukset liitteineen toimitetaan siihen yliopistoon, jossa osallistut kokeeseen.