Hallintotieteet Tampereella

Hallintotieteet Tampereella

Tampere on alati kehittyvä noin 240 000 asukkaan kaupunki ja Suomen toiseksi suurimman kaupunkialueen sykkivä sydän. Kaupungissa on yhteensä noin 40 000 opiskelijaa, joten he muodostavat merkittävän osan Tampereen aktiivisesta kaupunkikuvasta. Toimiva joukkoliikenne, monipuoliset palvelut ja luonnonläheisyys tekevät Tampereesta hyvän paikan opiskella ja elää.

Tampereen yliopistossa hallintotieteitä opiskellaan monitieteellisessä johtamisen ja talouden tiedekunnassa yhdessä kauppatieteiden ja politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmien kanssa. Hallintotieteiden tutkintoon voi ottaa vapaasti opintoja näistä sekä muista tutkinto-ohjelmista kaikista Tampereen alueen korkeakouluista. Vuoden 2019 alussa Tampereen alueen korkeakoulut yhdistyvät yhdeksi monitieteelliseksi korkeakouluyhteisöksi.

Hakukohteena

 

Hallintotieteilijältä tarvitaan monipuolista osaamista työelämässä.

Hallintotieteellisen alan yhteisvalinnassa opiskelijat valitaan suorittamaan hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoa. Tutkinto-ohjelmaan valitaan vuosittain 142 opiskelijaa. Laaja-alaisessa kandidaattiohjelmassa opiskellaan sekä yhteisiä opintoja että opiskelijan omaan opintopolkuun liittyviä opintoja. Lisäksi tutkintoon kuuluu myös vapaasti valittavia opintoja.

Hallintotieteiden kandidaattiohjelmassa on viisi erilaista opintosuuntaa:

  • Hallintotiede
  • Julkisoikeus
  • Julkinen talousjohtaminen
  • Kunta- ja aluejohtaminen
  • Ympäristöpolitiikka ja aluetiede

Maisteriopinnoissa opiskelija syventää osaamistaan yhdessä edellä mainituista opintosuunnista. Johtamisen ja talouden tiedekunta tarjoaa myös muita suomen- ja englanninkielisiä maisteriohjelmia, joihin on mahdollista pyrkiä erillisen hakuprosessin kautta.

Jos olet jo suorittanut soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla, voit hakeutua suoraan maisteriopintoihin. Tällöin valittavanasi ovat viisi edellä mainittua opintosuuntaa sekä erilliset maisteriohjelmat.

Linkit: