Valinnan tulokset

Valinnan tulokset

Kaikki yhteishakuun osallistuneet saavat tiedon valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.5.2024.

Valinnan lopulliset tulokset julkistetaan viimeistään 4.7.2024.

Valintakokeeseen osallistuneilla hakijoilla on oikeus nähdä koepaperinsa ja -pisteensä yliopiston hakijapalveluissa 14 päivän aikana tulosten ilmoitetusta julkistamispäivästä lukien.

Varasijamenettely ja jonottaminen

Mahdollisesti vapautuvat paikat täytetään valintamenettelyn mukaisesti ensikertalaisille varatut paikat huomioiden. Hakijoita asetetaan varasijoille molemmista valintajonoista. Varasijoille asetettavien hakijoiden määrää voidaan rajata.

Ellet heti saanut opiskelupaikkaa, voit jäädä jonottamaan. Jos olet saanut paikan hakemuksen ensisijaisuusjärjestyksessä alemmalle sijalle asettamastasi koulutuksesta, voit ottaa ko. paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä odottamaan paikkaa korkeammalle asettamastasi koulutuksesta. Lisätietoa varasijamenettelystä Opintopolussa.

Oikaisumenettely

Mikäli opiskelijavalintaa koskeva päätös on mielestäsi virheellinen, voit vaatia päätöksen oikaisua tulosten julkaisun jälkeen 4.7.–18.7.2024 ennen klo 15.00.

Yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyössä mukanaolevien hakukohteiden oikaisuvaatimukset toimitetaan keskitetysti Helsingin yliopistoon. Lue lisää oikaisun vaatimisesta.

Yhteiskuntatieteellisten alojen valintakokeen hakukohteet löytyvät sähköiseltä lomakkeelta seuraavasti:

  • Mitä hakua oikaisuvaatimuksesi koskee? -> Valitse Yhteishaku: kandiohjelmat (3+2 vuotta)
  • Valitse tiedekunta -> Valtiotieteellinen tiedekunta
  • Valitse hakukohde
  • Jos haet oikaisua myös johonkin muuhun yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön kuuluvaan hakukohteeseen, kirjoita kaikki hakukohteesi.
  • Jos haluat lomakkeen lähettämisen jälkeen täydentää oikaisuvaatimustasi, lähetä täydennyksesi Helsingin yliopiston hakijapalveluihin sähköpostitse hakijapalvelut@helsinki.fi. Täydennyksestä on käytävä ilmi hakemusnumerosi sekä oikaisuvaatimuksen kohteena oleva hakukohde.

Oikaisumenettely ei ole tarkoitettu lisätietojen tai palautteen saamiseen! Jos haluat lisätietoa tai palautetta hakemuksestasi tai valintakokeestasi, ole yhteydessä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin sähköpostitse hakijapalvelut@helsinki.fi

Vanhat valintakokeet

Valintatilastot

Tällä sivulla julkaistaan valintatilastot edellisiltä hakukierroksilta.